Från festivaltält till unik produkt

Från festivaltält till unik produkt

EUROSTRETCH X UNBEGUN

På UNBEGUN ger de de starkaste restmaterialen ett nytt liv. Så upcyclar de markt-, transport- och skyddsdukar, och nu också stretchtält, till unika produkter. Vi på EUROSTRETCH har ingått ett samarbete med UNBEGUN för att omvandla våra restavfall och använda tyger till laptopsleeves, tabletcases och axelväskor.

Varje produkt har sin egen identitet och det gör den unik!

Varje produkt har sin egen identitet och det gör den unik!

I en värld full av överblivna material finns det mer än tillräckligt med material att upcycla. Starkt och hållbart material som har stått emot vind och väder. Och även stretchtält som har skyddat festivalbesökare mot moder natures element.

Vår afrikanska tyg är lätt att rengöra, vattentät och har en vacker matt finish. Det ger materialet stor potential. Istället för att brännas i ugnen används det nu för att skapa högkvalitativa sleeves, fodral och väskor.

I produktionen av våra stretchtält finns det i genomsnitt 7% skävförlust. Med prognosen för i år kommer detta att uppgå till cirka 5580m2, som normalt skulle förbrännas vid avfallshantering. 60% av vår skävförlust kan faktiskt återanvändas av UNBEGUN. På så sätt ser mer än hälften av vårt restmaterial dagens ljus igen!

Den största miljöpåverkan på klimatet ligger i produktionen av våra högkvalitativa tyger. Detta beror främst på materialen PES & PVC (49%) och de tillsatser som tillsätts för att förhindra missfärgning i UV-ljus och göra tyget mögelresistent.

Denna process sker externt hos tillverkaren och här har vi på EUROSTRETCH ingen kontroll. Vad vi däremot har kontroll över är vår egen produktionsprocess och avfallshanteringen av våra skäv. Den totala CO2-påverkan på miljön för EUROSTRETCH är 19.377 kg CO2. Detta kommer huvudsakligen från uppvärmningen av vår produktionshall.

9.750 kg CO2 motsvarar:

  • 48.000 km körning med en genomsnittlig bensinbil (Vår monteringsbuss per år)
  • 5417 m3 gasförbrukning (3,5 års gasförbrukning för ett standardhushåll i Nederländerna)
  • 20 flygresor tur och retur till München
  • Produktionen av 4,5 tusen biffar

Vi är otroligt stolta över samarbetet med UNBEGUN. Restmaterialet omvandlas till en helt ny produkt. Nu kan du skydda din laptop eller ipad med vårt högkvalitativa tyg. Våra fanny packs är också perfekta för varje festival och kompletterar din outfit på bästa sätt!