Så här tillverkas våra holländska stretchtält

Så här tillverkas våra holländska stretchtält

Välkommen till Eurostretch, din pålitliga leverantör av stretchtält från Nederländerna! Varje stretchtält vi skapar är resultatet av en noggrann process där kvalitet är centralt. I den här bloggen dyker vi in i hjärtat av vår verksamhet: produktionen av våra högkvalitativa stretchtält, direkt från Nederländerna.

Steg 1: Råvarorna

Steg 1: Råvarorna

Kvaliteten på ett stretchtält står och faller med materialet. Först väljer vi ut de bästa tygerna som inte bara är väderbeständiga utan också slitstarka. Vår tältduk är redan helt vattentät och UV-beständig hos vår leverantör, och vi väljer de vackraste färgerna.

Steg 2: Design av stretchtältet

Sedan börjar designen. När du vill ha ett stretchtält med specialform omvandlar vi dina önskemål till en detaljerad ritning. Vi använder avancerad programvara för att exakt räkna ut tältets mått, former och estetik. Vi utformar också tältet på ett sätt som minimerar skärförlusterna vid tillskärningen. Denna process säkerställer att varje aspekt av tältet – från storleken till placeringen av öglorna – perfekt matchar det du har i åtanke.

Steg 2: Design av stretchtältet
Steg 3: Maskinell tillskärning av tyget

Steg 3: Maskinell tillskärning av tyget

När designen är klar går vi vidare till att skära till tyget. Vi använder rullar med slitstarkt tyg av hög kvalitet som är särskilt utvalt för ditt tält. Dessa placeras i vår skärmaskin, som med extrem precision skär till tyget enligt designspecifikationerna. Detta garanterar en exakt och effektiv tillskärning, vilket är avgörande för slutprodukternas kvalitet.

Steg 4: Tillverkning av robusta öglor

Efter att tyget har skurits till kommer våra konditorer in i bilden. De ansvarar för att tillverka öglorna. Dessa band är avgörande för att sätta upp och spänna tältet. De tillverkas för hand och fästs på rätt ställen på tältet, vilket ger den styrka och flexibilitet som krävs.

Steg 4: Tillverkning av robusta öglor
Steg 5: Högfrekvenssvetsning

Steg 5: Högfrekvenssvetsning

Ett av de mest avgörande stegen är att svetsa tälten med en högfrekvenssvetsmaskin. Denna teknik används för att sömlöst sammanfoga tygstyckena och säkerställa en vattentät och hållbar anslutning. Högfrekvenssvetsningen säkerställer att tälten kan stå emot olika väderförhållanden och hålla länge.

Steg 6: Fäst öglor på tältduken

Efter att ha tillverkat öglorna och skurit till tältduken kommer nästa steg: att montera ihop dessa två delar på produktionsavdelningen. Detta är ett viktigt moment i produktionsprocessen, eftersom det i hög grad påverkar stretchtältets styrka och funktionalitet. Eftersom speciella tekniker används för att noggrant och exakt fästa öglorna på duken, sitter de fast i alla väder.

Steg 6: Fäst öglor på tältduken
Steg 7: Kvalitetskontroll

Steg 7: Kvalitetskontroll

När våra stretchtält är monterade genomgår de en noggrann kvalitetskontroll. Våra experter kontrollerar noggrant varje aspekt av tältet: från öglornas styrka till sömmarnas och svetsarnas integritet. Vi ser också till att duken inte har några defekter och att måtten exakt matchar designen.

Steg 8: Förpackning och leverans

Efter kvalitetskontrollen är det dags för förpackning. Våra stretchtält packas noggrant för att skydda dem under transport. Eftersom vi arbetar med robusta pallar och en byggväska som kan ta ett slag, kommer sträcktältet att komma fram till din dörr i perfekt skick.

Steg 8: Förpackning och leverans

På Eurostretch är varje steg i produktionsprocessen för ditt sträcktält infunderat med holländsk kvalitet och omsorg. Från den första designen till den slutliga sömnaden kommer vi att se till att ditt tält inte bara är funktionellt utan också ett blickfång på alla evenemang!

Begär en offert